Alles wat je moet weten over de lage emissiezones

Wat is een lage emissiezone? Waar moet je rekening mee houden? Waar ligt zo'n LEZ? Ontdek alles wat u moet weten over lage emissiezones hier.

Winterbanden: ontdek alles wat je over moet weten

Wanneer worden winterbanden het best opgelegd en waarom dien je überhaupt winterbanden aan te schaffen? Lees alles erover in ons uitgebreid blog artikel.

Een CNG wagen: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

CNG wagens zijn een veelbesproken onderwerp in de autowereld. Ondanks de vele voordelen zijn CNG wagens nog steeds niet doorgebroken. Ontdek alles over CNG wagens en waarom het toch een interessante optie kan zijn voor jou.

Elektrische auto: duurzaam, stil en een fiscaal aantrekkelijk voertuig

De elektrische auto's veroveren stilaan de markt. Van sportauto's tot dagelijkse gebruikers, welke elektrische auto is nu voor jou geschikt? Ontdek alles wat u moet weten over elektrische auto's in ons uitgebreid blog artikel.

Waar let je op bij de aankoop van een stockwagen?

Op zoek naar een wagen? Dan is een stockwagen misschien wel iets voor jou. Ontdek snel wat een stockwagen is, welke voordelen het biedt en waar je zeker op moet letten bij de aankoop.

Autocredit: flexibel en verantwoord geld lenen voor een wagen

Heb je plannen om een (andere) auto te kopen en gaat je voorkeur uit naar een flexibele financiering wagen? Dan kan je met Autocredit uitstekend uit de voeten.

Alles wat je wilt weten over hybride wagens

Wat zijn de voor en nadelen van een hybride wagen? Waarom worden er steeds meer verkocht en zijn ze zo voordelig? Ontdek er alles over in ons uitgebreid blog artikel.

Car-Pass: krijg zicht op het verleden van je auto

De Car-Pass is een wettelijk verplicht document voor tweedehands auto's. Wilt u meer te weten komen over waar u de Car-Pass aanvraagt, hoelang het geldig is en hoe lang het geldig is in geval dat u uw wagen wil verkopen? Lees dan zeker ons uitgebreid blog artikel.

Veilig de baan op tijdens de wintermaanden

De verkeersveiligheid tijdens de herfst en de winter is hartstikke belangrijk. Omdat de dagen korter worden en ook de temperatuur daalt, neemt ook de kans op ongelukken fors toe. Ontdek hier hoe je veilig de baan op kan tijdens de wintermaanden.

Alles wat je moet weten over een gelijkvormigheidsattest

Een gelijkvormigheidsattest is zowat de identiteitskaart van je wagen. Belangrijk dus om deze up to date te houden en ervoor te zorgen dat je voldoet aan alle verplichtingen. Meer weten over het gelijkvormigheidsattest? Je leest er alles over in deze blog!

Alles wat je moet weten over belasting op inverkeerstelling.

Wat is een BIV? Wanneer moet dit betaald worden? Ontdek alles over de vaak vergeten kost van BIV en hoe je eventueel uitstel kan aanvragen.

Wat zijn de voordelen van Stockwagens en waarom zou je er voor moeten kiezen?

Op zoek naar een nieuwe wagen? Misschien is een stockwagen dan wel een goede keuze voor jou. Stockwagens hebben heel wat voordelen die voor de meeste mensen onbekend zijn. In onze blogpost beantwoorden de meest voorkomende vragen omtrent stockwagens.

De veiligste auto's van 2021

De auto veiligheid gaat voor alles. Of je nu met een grote SUV rijdt of een kleine stadswagen, je veiligheid mag op geen enkele manier in het geding komen. Gelukkig worden er elk jaar veiligheidstests gehouden door NCAP, een onafhankelijke non-profitorganisatie die de veiligheid van auto's test. Dit is ook in 2021 gedaan en daaruit blijkt dat de Skoda Enyaq SUV en de Skoda Fabia kleine stadswagen de veiligste auto’s van 2021 zijn. Bij het speuren naar een andere auto, houd je daarom rekening met de veiligste auto’s van 2021. Groep Delorge vertelt je alles over de veiligste auto’s van 2021.

In 2022 worden bedrijfswagens zwaarder belast

De belasting op bedrijfswagens in 2022 wordt fors duurder. Het belastbaar voordeel stijgt voornamelijk door de jaarlijkse aanpassing van de CO2-coëfficiënt. Dit betekent dat de belasting op bedrijfswagens met minimaal 10 procent toeneemt. Bestuur je een bedrijfswagen die op diesel of benzine rijdt? Of rijd je ook privé in een 'auto van de zaak'? Dan lever je netto heel wat in. Wat moet je weten over de nieuwe belasting op bedrijfswagens en wat is de reden van zwaardere belasting? En welke type bedrijfswagens zijn zoal onderhevig aan de zwaardere belasting? Delorge vertelt je in dit artikel alles over de zwaardere belasting op 'auto's van de zaak'.

Rode diesel: wat is het en waar kan je het tanken?

Als we het over diesel hebben, hebben we het meestal over witte diesel. Dit is de standaard diesel die we allemaal kennen. Er is echter nog een andere variant van diesel: rode diesel. In dit blogbericht lees je er alles over.

Welke auto moet ik kopen met het oog op de toekomst

Op dit moment betaal je geen inschrijvings- en wegentaks op een elektrische wagen, maar blijft dat ook zo? Wordt elektriciteit duurder? Wat met de restwaarde van mijn wagen? Er zijn heel wat vragen die bij de consument uitstelgedrag veroorzaken bij de aanschaf van een (nieuwe) wagen. Op zoek naar antwoorden, gingen we te rade bij drie experten in de regio.

Wat is fiscale pk, hoe bereken je het en waar geldt het? Leer er alles over in ons uitgebreid blog artikel.

Fiscale Pk wordt nog steeds gebruikt bij het bepalen van uw verzekeringskosten. Ondanks zijn lange bestaan, hebben velen toch nog vaak vragen over de werking ervan. Lees er alles over in ons blog artikel.

Het chiptekort in de autosector raakt ook jou

Het chiptekort in de auto-industrie is een groot probleem dat wereldwijd autobedrijven hard raakt. Ontdek in onze blog wat er exact aan de hand is, waarom deze chips zo belangrijk zijn in jouw auto en wat de impact zal zijn op de autosector.

Lees onze complete gids over het inschrijvingsbewijs van je auto.

Wat is het juist? Hoe bemachtig ik het? Wat zijn de kosten? Je vindt alle antwoorden in onze complete gids rond het inschrijvingsbewijs.

Wat betekent ESP in jouw wagen?

Heeft jouw wagen ESP, maar weet je niet wat het juist is? Ontdek hier wat het exact betekent, wat het doet en waarom het belangrijk is voor jouw veiligheid in de wagen.